Světlý piškotový dort s vanilkovým krémem a mléčným marcipánem

Potřebné ingredience
Korpus: 10 vajec * 10 lžic cukru * 5 lžic oleje * 11 lžic polohrubé mouky * 1 lžička prášku do pečiva * kůra z citronu krém: 3 vanilkové pudinky * 750 ml mléka * 3 lžíce cukru * 3 vanilkové cukry * 1,5 másla * 180 g hery máslové (nebo stelly) * rum - meruňková marmeláda s trochou rumu a promazání - na potah marcipán bez dřiny od Zdenky R., je tady v receptech (750 g moučkového cukru* 375 g sušeného mléka * 3 lžíce kukuřičného sirupu * 1,5 lžíce mandlového aroma * 4 lžíce oleje * 4 lžíce vody)
Postup přípravy
Krém: uvařit pudink z mléka, cukru a pudinku, může se přidat špetka soli. nechat prochladnout a průběžně míchat, aby se neudělaly žmolky může se přidat plátek omegy. nesmí být moc teplý. Mezitím rozšlehat másla s vanilkovými cukry, dle chuti možno přisladit moučkovým cukrem. potom po lžících přidávat prochladlý pudink (pokojová teplota).
Proříznutý korpus pomazat marmeládou a krémem, možno proložit ještě ovocem (mandarinky, broskve), pomazat celý dort a nechcat ztuhnout. poté potahovat marcipánem či jinou potahovací hmotou a zdobit dle fantazie.
tento má rozměry 23x33x5 cm, váha (dle použitého ovoce a tloušťky marcipánu) cca 3 kg
cenově vyjde tento dort v únoru 2018 na cca 300 Kč - vejce, máslo (i hera) a cukr byly v akci:-)
nejdražší položkou je sušené mléko, marmeláda (pokud nemáte domácí) a ovoce

-

-

-

na řezu
Chutnalo vám? Podělte se s přáteli o recept
Recepty mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé